Gestrande bruinvis teruggezet in zee

Ecomare en de Koninlijke Nederlandse Redding Maatschappij hebben vanochtend een aangespoelde bruinvis teruggebracht naar zee. Omdat er momenteel geen opvangcentrum voor walvisachtigen in Nederland bestaat, was opvang niet mogelijk.

Het dier werd vanochtend op Texel gevonden door een hardloopster, waarna contact werd opgenomen met SOS Dolfijn. Zij schakelden de hulp van Ecomare in en na beoordeling is besloten het dier terug te brengen naar zee. De KNRM heeft  het dier meegenomen aan boort en vrijgelaten in de Noordzee.

Er zijn foto’s  gemaakt van het dier, zodat wanneer het dier nog een keer aanspoelt dan kan met behulp van dit beeldmateriaal het dier herkend worden.

Stichting SOS Dolfijn raadde in het verleden het direct terugbrengen van aangespoelde walvisachtigen zeer af. Omdat de stichting sinds 2017 geen opvangcentrum meer heeft  kunnen er geen dieren meer opgevangen worden. Sindsdien wordt er vaak overgegaan op euthanasie of terugplaatsing in zee.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>