Loro Parque wil orkaverblijf uitbreiden met tunnel

Loro Parque wil in 2021 haar orkaverblijf uitbreiden. Dat vertelt Wolfgang Kiessling, eigenaar en directeur van het park op Tenerife. Het park heeft al langer plannen om het verblijf voor orka’s uit te breiden, maar deze lijken nu concreet te zijn.

Kiesling vertelt dat het park onlangs enkele stukken grond rondom het park heeft aangekocht. Hij wil het huidige aquarium naast het orkaverblijf verplaatsen en die ruimte gebruiken om het verblijf voor orka’s uit te breiden met een bassin van 6 miljoen liter water. Daarnaast spreekt hij over een tunnel in het verblijf, de details hiervan zijn echter onduidelijk. Als er een vergunning wordt afgegeven voor het project hoopt Kiesling in 2021 te kunnen starten met de bouw.

Het orkaverblijf in Loro Parque werd in 2005 geopend en bevat 22 miljoen liter water. In dat verblijf leven zeven orka’s, waaronder orka Morgan. Dat dier werd in 2010 opgevangen door het Dolfinarium in Harderwijk en in 2011 naar Loro Parque verhuisd.

 

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>