SeaWorld combineert orka’s en vissen in één verblijf

In SeaWorld zwemmen sinds kort orka’s samen met een grote groep haringen rond. De combinatie van beide soorten is onderdeel van een project waarin nieuwe manieren van gedragsverrijking worden uitgeprobeerd. 

Onder de noemer Dynamic Habitat Initiative, heeft SeaWorld een project opgestart waarbij zij kijken hoe dierverblijven meer uitdagend gemaakt kunnen worden voor de diersoorten die er in leven. Een onderdeel daarvan is de toevoeging van een school haring aan het orkaverblijf in de SeaWorld parken in Orlando en San Diego.

Naar aanleiding van dit project heeft SeaWorld ook levende vissen en schaaldieren toegevoegd aan een aantal otterverblijven en leven er nu ook vissen tussen de commerson dolfijnen in het waterpark van SeaWorld Orlando.

De combinatie van vissoorten met dolfijnen is niet geheel onbekend in dierenparken. In het Dolfinarium in Harderwijk leven tuimelaardolfijnen ook samen met diverse soorten vissen. Ook in parken waar dolfijnen in stukken zee worden gehuisvest is deze combinatie gebruikelijk. De combinatie van orka’s met vissoorten is echter uniek.

Beelden van school haringen tussen de orka’s in SeaWorld San Diego.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>