Bouw grootste tropenhal met aquarium van Europa in de problemen

De bouw van de grootste tropenhal in Europa zit zwaar in de problemen. De bouwkosten rezen de pan uit met een overschrijding van ruim 60 miljoen euro.

Momenteel wordt er in de dierentuin van Boedapest gebouwd aan Pannon Park, de grootste tropenhal van Europa. De kas met een oppervlakte van ruim 1,8 hectare zou dit  jaar haar deuren openen, maar dit is uitgesteld naar 2021 door financiële problemen.

De bouwkosten van het project zijn gestegen van 47,5 miljoen euro naar bijna 190 miljoen euro. Daarvoor moet de dierentuin nog 60 miljoen euro bij elkaar zien te krijgen. De overheid van Hongarije droeg al ruim 54 miljoen euro en weigert nu extra geld in te leggen voor de tropenhal.

In 2017 werd begonnen aan de bouw van de tropenhal welke ook plaats zal bieden aan een aquarium. Het aquarium in de hal krijgt een verblijf met een inhoud van 2,5 miljoen liter water dat straks plaats moet bieden aan diverse soorten haaien en vissen. Er wordt ook gesproken over een verblijf voor zeekoeien. Verder komen er verblijven voor onder andere olifanten, beren en bonobo’s.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>