Zuid-Korea verbiedt import dolfijnen uit Taiji

Zuid-Korea verbiedt de import van dolfijnen die zijn gevangen tijdens de dolfijnenjacht in het Japanse Taiji. 

Momenteel is zo’n 70% van de 39 dolfijnen in Zuid-Korea afkomstig uit de drijfjacht op dolfijnen die jaarlijks wordt gehouden in Japan. Sinds 2011 werden 36 dolfijnen geïmporteerd, waarvan er inmiddels 13 zijn overleden. Vanaf maart wordt het verbod ingevoerd.

Het vangen van dolfijnen in Zuid-Korea is al sinds 2012 verboden. Vorig jaar bracht het land ook al twee dolfijnen terug naar de natuur, omdat de dieren illegaal gevangen zouden zijn. Die dieren zijn sinds de vrijlating echter vermist.

3 comments

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>