Dolfinarium levert roggeneieren aan natuurproject

Het Dolfinarium levert roggen- en haaieneieren aan een natuurproject van Blue Linked. Dat bureau brengt haaien en roggen terug naar de Noordzee.

Het project ‘Haaien en roggen terug in de Noordzee’ is een project onder aanvoering van het Wereld Natuur Fonds. Het doel van het project is om haaien en roggen terug te brengen naar de Noordzee. De haaien en roggen die worden uitgezet zijn afkomstig uit het Dolfinarium in Harderwijk. De eieren die stekelroggen en hondshaaien in het Harderwijkse park leggen, worden verzameld en geleverd aan Blue Linked, de kweekcoördinator van het project. Nadat de eieren uit komen, worden de dieren uitgezet in de Noordzee.

In oktober vorig jaar werden de eerste roggen uitgezet in de Noordzee. In totaal worden zo’n 1.000 stekelroggen uitgezet. Opvallend is wel dat ondanks dat het Dolfinarium roggen- en haaieneieren levert aan het project, het park niet wordt genoemd als partner.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>