Al 500 dolfijnen gedood tijdens jachtseizoen in Taiji

In Taiji zijn sinds de start van het jachtseizoen al 522 dolfijnen gedood. Het jachtseizoen duurt nog tot mei dit jaar. 

In totaal zijn er sinds de start van het jachtseizoen in  september al 788 dolfijnen de bekende cove ingedreven. Daarvan werden er 522 gedood, 197 werden vrijgelaten en 69 dieren werden gevangen genomen. Bijna de helft van de gedode dieren zijn gestreepte dolfijnen, daarvan werden er 242 gedood. Er werden ook 10 dwerggrienden gevangen, maar deze dieren werden weer vrijgelaten omdat ze volgens het quota niet gevangen mogen worden.

Jaarlijks start het jachtseizoen in september en eindigt in mei. Volgens het quotum mogen er dit seizoen 1.940 dieren gedood worden.  Er mogen 120  dolfijnen meer gedood worden dan vorig jachtseizoen en sinds dit seizoen mag er ook gejaagd worden op witlipdolfijnen en snaveldolfijnen.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>