Rechter beslist: Vancouver Aquarium mag walvisachtigen houden

Het Vancouver Aquarium mag toch walvisachtigen blijven houden. Dat heeft een Canadese rechter gisteren besloten.

De rechter gaf aan dat het gemeentebestuur van Vancouver niet het recht heeft om het aquarium te verbieden walvisachtigen te houden. Het aquarium heeft namelijk een contract met het gemeentebestuur waar onder andere in staat dat de gemeente zich niet mag bemoeien met dergelijke besluiten.

Het besluit van de rechter lijkt echter te laat te komen. Het aquarium maakte vorige maand namelijk bekend te stoppen met houden van walvisachtigen. Het aquarium geeft nu aan blij te zijn in het gelijk gesteld te zijn. Verder zal het aquarium zich beramen over de eventuele wijzigingen in de toekomst van het centrum.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>