Jonge beloega vertrekt naar SeaWorld

De in Alaska opgevangen beloega vertrekt binnenkort naar SeaWorld San Antonio. Eerder al werd bekend dat het dier niet terug kon naar de natuur.

Het NOAA, een overheidsorgaan, heeft na onderzoek besloten dat SeaWorld San Antonio de meest geschikte locatie is om het dier naartoe te sturen. Dit omdat het park meerdere vrouwelijke en een aantal jonge mannelijke beloega’s heeft die belangrijk zijn voor de sociale ontwikkeling van het dier.

De jonge beloega werd in oktober vorig jaar opgevangen in het Alaska Sealife Center en werd toen een maand oud geschat. Het jong is inmiddels hersteld van een klaplong en krijgt dagelijks kunstmatige melk toegediend. De NOAA heeft na onderzoek besloten dat het dier niet terug kan naar de natuur.

 

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>