Deens aquarium wil bruinvis uit bijvangst

Het Deense Fjord & Bælt Center is op zoek naar een nieuwe bruinvis nadat in december een dier overleed. Het aquarium is voornemend een bruinvis te verkrijgen uit bijvangst.

In december overleed bruinvis Sif aan een infectie op een leeftijd van 15 jaar oud. Daardoor heeft het Deense aquarium nog maar één bruinvis, een dier van 20 jaar oud, over. Fjord & Bælt zegt alle vergunningen rond te hebben om een bruinvis dat als bijvangst in een visnet terecht komt permanent te huisvesten. Een extra dier is volgens het centrum hard nodig voor wetenschappelijke onderzoek.

Het aquarium verricht onderzoek naar bruinvissen en gebruikt daar onder andere hun eigen dieren voor. In dat onderzoek werkt het centrum onder andere samen met onderzoekers uit Engeland, Duitsland en de Verenigde Staten.

In Europa zijn bruinvissen enkel te zien in Denemarken en in Nederland in Ecomare en in het Dolfinarium in Harderwijk. Dat park kwam deze week nog in het nieuws nadat een ontheffing werd aangevraagd om meer bruinvissen te gaan houden.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>