Spaans aquarium laat maanvis zien

In het aquarium van Barcelona is sinds kort een maanvis te zien. Dat blijkt uit recente beelden van het aquarium. 

Het aquarium had tot in 2016 al een maanvis, maar dat dier overleed. Sinds eind vorig jaar heeft het aquarium weer een nieuwe maanvis in haar collectie. Het dier is te zien in het grootste bassin van het aquarium met een inhoud van 3,7 miljoen liter zout water.

Maanvissen worden weinig gehouden in Europese aquaria. Op dit moment is de diersoort ook te zien in het Portugese aquarium Oceanário Lisboa en het Deense Aquarium in Hirtshals. In het verleden hield ook het Spaanse aquarium Oceanografic de soort, maar ook daar overleed het laatste  dier.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>