Dolfinarium: geen concrete plannen voor meer bruinvissen

Het Dolfinarium in Harderwijk heeft voorlopig geen concrete plannen om meer bruinvissen te gaan houden. Dat zegt het park in reactie op de aanvraag voor een ontheffing om meer bruinvissen te gaan houden.

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat het Dolfinarium in december vorig jaar een aanvraag tot ontheffing heeft gedaan voor het houden van zeven bruinvissen. In die aanvraag wordt benoemd dat vier bruinvissen zijn uitgeleend aan Ecomare en Seamarco en dat deze dieren mogelijk weer terug kunnen keren naar het Dolfinarium. Woordvoerder Rietveld verteld aan de Stentor dat daar echter geen concrete plannen voor bestaan.

Ook stelt de woordvoerder dat er voorlopig geen concrete plannen zijn om te gaan fokken met bruinvissen. ,,In eerste instantie laten we de natuur zijn gang gaan, maar het zou fijn zijn als we over enige tijd kunnen zorgen voor nageslacht.”

Als het Dolfinarium met bruinvissen wil gaan fokken zal het park één van de twee mannelijke dieren uit Ecomare naar Harderwijk moeten halen. In het Dolfinarium zelf leven op dit moment drie vrouwelijke bruinvissen. In Seamarco leeft nog één vrouwelijke bruinvis, onlangs overleed daar een mannelijk dier.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>