Ruim 305 walvisachtigen in dierenparken in Europa

Er leven momenteel zo’n 305 walvisachtigen verdeeld onder vijf soorten in dierenparken in Europa. Dat blijkt uit de laatste cijfers van website Ceta Base.

De populatie bestaat uit 283 tuimelaardolfijnen, 10 orka’s, 8 bruinvissen, 3 beloega’s en een rivierdolfijn. Van deze dieren zijn 78 dieren (26%) afkomstig uit het wild en 219 dieren (72%) zijn geboren in een dierenpark. De overige dieren (2%) zijn, waaronder zeven bruinvissen en een orka, gered en niet uitzetbaar verklaard.

Het oudste dier is tuimelaardolfijn Puck in het Belgische Boudewijn Seapark met een geschatte leeftijd van 52 jaar. Het jongste dier is de op 4 januari geboren tuimelaardolfijnen in het Zweedse Kolmårdens Djurpark. Het meest recente park dat dolfijnen ging houden is het Rancho Texas Park op Lanzarote, dat park  opende in 2016 een dolfijnenverblijf. De volledige lijst dieren is te zien op de website van Ceta Base.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>