Chinees aquarium bouwt aan orkacomplex

Het Chinese Chimelong Ocean Kingdom is gestart met de bouw van het nieuwe orkacomplex. Dat blijkt uit recente foto’s van de bouwplaats.

Het enorme gebouw krijgt een oppervlakte van 360.000 vierkante meter en wordt op het hoogste punt 60 meter hoog. In het gebouw zelf komt een dierenverblijf met de grootste onderwaterruit ter wereld. De acrylruit krijgt een breedte van 46,2 meter en een hoogte van 8,2 meter. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de negen orka’s van Chimelong straks vanachter deze ruit te zien.

Het project zou de Chimelong groep zo’n half miljard Amerikaanse dollars kosten. Het nieuwe complex zal door middel van een loopbrug en kabelbaan verbonden worden met het al bestaande park. Verwacht wordt dat het complex in 2020 gereed zal zijn.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>