Amerikaans aquarium wil stuk zee voor dolfijnen kopen

Het Baltimore Aquarium in Amerika wil haar dolfijnen op termijn verhuizen naar een afgezet stuk zee en is daarvoor op zoek naar een geschikte locatie.

Het aquarium is van mening dat de dieren in hun huidige verblijf niet natuurlijk tot hun recht komen. Daarnaast zou het verblijf gerenoveerd moeten worden en daar heeft het aquarium de financiële middelen niet voor. Inmiddels heeft het aquarium al zo’n dertig lagunes en afgezette stukken zee in Florida bekeken. Tot op heden is er nog geen geschikt stuk zee aangekocht.

Om de dolfijnen voor te bereiden op de verandering worden de dieren nu al getraind voor een verhuizing en wordt de watertemperatuur in het huidige bassin verhoogd. Daarnaast laat het aquarium algen groeien in het verblijf, om de dieren hieraan te laten wennen. Het aquarium geeft aan dat de dolfijnen na de verhuizing onder menselijke zorg zullen blijven. In 2020 wil het aquarium de groep tuimelaardolfijnen overbrengen naar een stuk zee in Florida.


Artist impression 

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>