SOS Dolfijn wil medio 2018 opvang hervatten

Stichting SOS Dolfijn verwacht medio 2018 de opvangactiviteiten te kunnen hervatten op een nieuwe locatie. Dat is te lezen op de website van de stichting.

Op de website valt verder te lezen dat de stichting in gesprek is met mogelijke nieuwe samenwerkingspartners. Onduidelijk is met welke organisaties SOS Dolfijn op dit moment in gesprek is. SOS Dolfijn is de enige opvangorganisatie in Nederland die beschikt over een ontheffing van de Flora- en faunawet voor het opvangen van tandwalvissen.

Afgelopen jaar strandden er zeventien levende bruinvissen in Nederland. Sommige overleden ter plekke, maar de levende dieren konden niet worden opgevangen omdat SOS Dolfijn daar geen faciliteiten meer voor heeft. De bruinvissen werden door SOS Dolfijn geëuthanaseerd of direct weer vrijgelaten, afhankelijk van de conditie van het dier.

Vorig jaar verliet SOS Dolfijn het Dolfinarium terrein. De stichting gaf aan dat zij te vaak verward werden met het zeezoogdierenpark wat fondsenwerving in de weg zou staan. De doelstelling was om uiterlijk in 2017 een andere vestigingslocatie te vinden, maar dat is niet gelukt. Wel ging SOS Dolfijn een samenwerking aan met het IFAW.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>