Opvallend: activisten willen orka Morgan naar collegapark van Dolfinarium sturen

Dierenactivisten willen dat orka Morgan verhuisd naar Deltapark Neeltje Jans, een collegapark van het Dolfinarium die in 2010 de verzwakte orka opving.

Tijdens een rechtszaak heeft de Free Morgan Foundation geëist dat orka Morgan het Loro Parque op Tenerife verlaat. Als mogelijke nieuwe locatie wordt een afgezette baai bij Deltapark Neeltje Jans genoemd. Opmerkelijk is wel dat het Deltapark een collegapark is van het Dolfinarium, dat sinds 2015 onder dezelfde eigenaar Aspro Parks valt.

Orka Morgan werd in 2010 opgevangen door het Dolfinarium in Harderwijk nadat het dier verzwakt werd aangetroffen in de Waddenzee. Na een revalidatieperiode werd bepaald dat het dier niet kon terugkeren naar de natuur en verhuisde de orka in 2011 naar Tenerife. In het Loro Parque leeft Morgan samen met vijf soortgenoten. Ze is op dit moment in verwachting van een jong.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>