Opgevangen beloega kan niet terug naar zee

De jonge beloega die vorig jaar werd opgevangen in Alaska kan niet terugkeren naar de natuur. Dat maakte het centrum afgelopen weekend bekend. 

Het dier werd in oktober opgevangen en werd toen een maand oud geschat. Het jong is inmiddels hersteld van een klaplong en krijgt dagelijks kunstmatige melk toegediend. De NOAA, een beslissend overheidsorgaan, heeft na onderzoek besloten dat het dier niet terug kan keren naar de natuur. De beloega zou te jong zijn en zou daardoor niet kunnen overleven in de natuur.

Tyonek, zoals de beloega is genoemd, zal op korte termijn verhuizen naar een park in de Verenigde Staten dat reeds beloega’s huisvest. De NOAA verwacht binnenkort bekend te kunnen maken naar welk park het dier verhuisd.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>