Vancouver Aquarium stopt met houden walvisachtigen

Het Vancouver Aquarium stopt met het houden van walvisachtigen. Het aquarium vindt dat de discussie over het houden van walvisachtigen te veel afleidt van het werkelijke doel van het aquarium.

Het besluit van het aquarium is een gevolg op de discussie of het aquarium nog langer walvisachtigen mag houden. Vorig jaar besloot het gemeentebestuur dat het park geen nieuwe walvisachtigen meer naar het park mag halen en dat fokken verboden is. Het aquarium ging daartegen in beroep bij een rechter, maar de uitspraak daarvan lijkt het park niet te willen afwachten. Volgens directeur John Nightingale leidt de discussie zo veel af dat het echte doel van het aquarium, het inspireren van bezoekers tot bescherming van de natuur.

Het aquarium wil volgend jaar een nieuw poolgebied openen met onder andere zeehonden en walrussen. In dat gebied wil het aquarium duidelijk maken wat voor invloed klimaatverandering heeft op de poolgebieden.

Het aquarium zal wel walvisachtigen in nood blijven opvangen en rehabiliteren. Echter wanneer dieren niet kunnen terugkeren naar de natuur zal het park ze niet langer huisvesten en wordt gekeken naar een andere locatie voor het dier.

Op dit moment  leeft  er nog een witzijdedolfijn in het park. Het park zegt er nog niet over uit te zijn of het dier in Vancouver zal blijven of naar een ander park zal worden verhuisd.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>