Rechter beslist: orka zal in kleinste bassin ter wereld blijven

Een Amerikaanse rechter heeft vrijdag beslist dat orka Lolita in haar verblijf in het Miami Seaquarium mag blijven. De rechtszaak werd aangespannen door dierenactivistenorganisatie PETA.

Volgens PETA kan de orka niet langer in het Miami  Seaquarium blijven omdat het verblijf te klein is, het dier al 38 jaar lang niet samen leeft met andere orka’s en omdat de orka stres en verwondingen zou ondervinden door het samenleven met de witzijdedolfijnen. Daarnaast vindt PETA het verzorgend personeel onbekwaam. De rechter gaf aan dat door de condities waarin de orka verblijft haar welzijn niet aangetast zou worden.

De orka leeft sinds 1970 in het Miami Seaquarium in Florida. Tot 1980 leefde de orka samen met een soortgenoot. Het park krijgt al jaren kritiek omdat de orka zonder soortgenoten en in het kleinste orkabassin ter wereld leeft.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>