Video: Grootste aquarium van Europa gaat 19 mei open

De grootste aquariumtank van Europa gaat op 19 mei 2018 open voor publiek. In dit Franse aquarium zullen onder andere mantaroggen, hamerhaaien en zeeschildpadden te zien zijn.

In de Franse kuststad Boulogne-sur-Mer wordt momenteel gewerkt aan de uitbreiding van het aquarium Nausicaá. De opening komt anderhalve maand eerder dan verwacht, afgelopen najaar zei directeur Philippe Vallette nog dat de uitbereiding 30 juni open zou gaan.

Hoogtepunt wordt de grootste aquariumtank van Europa met een inhoud van ruim 9,5 miljoen liter water. Door een tunnel (18 meter lang) en een grote ruit (20 meter breed, 5 meter hoog) kunnen bezoekers straks naar de haaien, mantaroggen en vissen kijken. De nieuwe aquariumtank is inmiddels helemaal gevuld met zoutwater. Eerder werd de tank al twee keer gevuld met zoetwater om te testen of het bassin waterdicht was. Achter de schermen zwemmen al geschulpte hamerhaaien in quarantaine voor deze gigantische uitbreiding.

De bouwkosten van deze eerste fase bedragen in totaal 57 miljoen euro. Er zijn ook plannen voor een tweede fase met walrussen. Aquarium Nausicaá heeft de ambitie om van de huidige 600.000 bezoekers per jaar naar een miljoen bezoekers te groeien. Het aquarium wil op een leuke, educatieve en wetenschappelijke wijze bezoekers de relatie tussen de mens en oceaan laten zien.

Artist impressions

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>