Foto’s: Poema del Mar sinds vanmorgen geopend

Het nieuwe aquarium Poema del Mar is sinds vanmorgen dagelijks geopend voor publiek van 9.00 tot 18.00 uur. Een entreekaart kost 25 euro.

Het aquarium op het Spaanse eiland Gran Canaria werd op 17 december al officieel geopend. Door het ontbreken van één vergunning rondom de verbinding met het elektriciteitsnetwerk kon het aquarium niet eerder open voor publiek.

In het aquariumcomplex zijn zeeschildpadden, krokodillen en kleurrijke vissen te zien. De grote aquariumtank met een inhoud van 5,5 miljoen liter water huisvest onder andere zandtijgerhaaien, zandbankhaaien, pijlstaartroggen en gitaarroggen. De enorme onderwaterruit van 36 meter breed en 7 meter hoog is de grootste ruit van Europa en ongetwijfeld de publiekstrekker van het aquarium. Daarnaast is er een cilindervormig aquarium met een inhoud van 400.000 liter water waar onder andere zwartpuntrifhaaien en een zebrahaai leven.

Het aquarium werd gebouwd door de eigenaren van het bekende Loro Parque en kostte 30 miljoen euro. Het doel is om jaarlijks een half miljoen bezoekers te trekken. Het bezoek zal gemiddeld zo’n 2,5 uur duren volgens het aquarium.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>