Poema del Mar niet open door vergunning

Ondanks dat het nieuwe aquarium Poema del Mar op 17 december officieel geopend werd, is het aquarium op het Spaanse eiland Gran Canaria nog steeds niet te bezoeken.

Dat komt door het ontbreken van één vergunning rondom de verbinding met het elektriciteitsnetwerk. Het aquarium hoopt de vergunning binnen één of twee dagen te krijgen van de regering van de Canarische Eilanden. Dan zou het gloednieuwe aquarium volgende week open kunnen voor publiek.

In het aquariumcomplex zullen zeeschildpadden, krokodillen en kleurrijke vissen te zien zijn. De grote aquariumtank met een inhoud van 5,5 miljoen liter water huisvest onder andere zandtijgerhaaien, zandbankhaaien, pijlstaartroggen en gitaarroggen. De enorme onderwaterruit van 36 meter breed en 7 meter hoog is de grootste ruit van Europa en ongetwijfeld de publiekstrekker van het aquarium.

Het aquarium werd gebouwd door de eigenaren van het bekende Loro Parque en kostte 30 miljoen euro. Het doel is om jaarlijks een half miljoen bezoekers te trekken. Een entreekaart kost 25 euro en het bezoek zal gemiddeld zo’n 2,5 uur duren volgens het aquarium.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>