Opnieuw rechtszaak over orka Morgan

In januari wordt orka Morgan opnieuw besproken tijdens een hoorzitting in de rechtbank van Utrecht. De zaak wordt aangespannen door de Free Morgan Foundation.

In 2014 gaf de Raad van State aan dat de verhuizing van orka Morgan naar Loro Parque op Tenerife rechtmatig was. De Free Morgan Foundation is opnieuw van mening dat het welzijn van de orka in het gedrang komt en dat de Spaanse en Nederlanse CITES autoriteit de voorwaarden waaronder de orka is verhuisd niet nakomen. Daarbij wordt ook genoemd dat de Free Morgan Foundation wil voorkomen dat Morgan een jong zal krijgen. Dat lijkt te laat, het park bevestigde zondag dat Morgan drachtig is.

Orka Morgan werd in 2010 opgevangen door het Dolfinarium in Harderwijk nadat het dier verzwakt werd aangetroffen in de Waddenzee. Na een revalidatieperiode werd bepaald dat het dier niet kon terugkeren naar de natuur en verhuisde de orka in 2011 naar Tenerife. In het Loro Parque leeft Morgan samen met vijf soortgenoten.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>