Zwarte zwaardwalvis overleden in Vancouver

In Vancouver Aquarium in Canada is gisteren zwarte zwaardwalvis Chester overleden.

De gezondheid van het mannelijke dier ging sinds woensdagmiddag achteruit. Er wordt autopsie verricht op de zwaardwalvis. Chester werd in juli 2014 opgevangen nadat hij gestrand was, de zwaardwalvis kon niet uitgezet worden omdat hij zeer jong was.

Vancouver Aquarium heeft nu nog maar één walvisachtige: een witgestreepte dolfijn. Vorig jaar overleden de laatste twee beloega’s, daarop volgde veel commotie en besloot het gemeentebestuur dat er geen nieuwe walvisachtigen naar het park mogen komen. Het aquarium is naar de rechter gestapt om het besluit aan te vechten. De uitspraak moet nog volgen.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>