Reddingsactie vaquita bruinvis stopt

De reddingsactie waarbij vaquita bruinvissen worden gevangen zal worden gestopt. Aanleiding is de dood van een vaquita afgelopen week.

VaquitaCPR, de organisatie die de vangactie opzette, heeft besloten om geen dieren meer te vangen. Op de website van de organisatie is te lezen dat de maanden oktober en november het meest geschikt zijn om de dieren te vangen. Of er volgend jaar nieuwe pogingen gedaan zullen worden is onduidelijk.

Afgelopen zaterdag werd een vaquita bruinvis gevangen, maar dat dier overleed enkele uren later. In oktober werd  ook al een dier gevangen, dat dier werd weer vrijgelaten omdat het dier te veel stres had.

Momenteel leven er nog circa 30 vaquita bruinvissen in het wild. De soort wordt ernstig bedreigd door illegale visserij op de totoaba vis. Het projectteam gaat wel verder met het fotograferen van individuen om een beter beeld te krijgen hoe groot de populatie is.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>