Vaquita bruinvis overlijdt na vangactie

Een vaquita bruinvis is gisteren overleden nadat het dier werd gevangen. Het vangen van het dier was onderdeel van een grootschalige reddingsactie. 

Enkele uren nadat het dier was gevangen overleed het dier, vermoedelijk als gevolg van de stress dat het dier opliep door het vangproces. Het reddingsteam in Mexico onderzoekt momenteel of het zin heeft door te gaan met het vangen van de ernstig bedreigde vaquita bruinvis. In oktober werd ook al een dier gevangen, maar dat dier werd later weer vrijgelaten omdat het dier te veel stress zou hebben.

Momenteel leven er nog circa 30 vaquita bruinvissen in het wild. In oktober werd een reddingsactie opgezet waarbij de bruinvissoort gevangen wordt om vervolgens overgebracht te worden naar een zeepen. Uiteindelijk doel is dat de vaquita bruinvissen zich daar gaan voortplanten.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>