Aquaria: ‘Niet meer uit zee vissen, maar kweken’

Ruim 200 aquariumexperts hebben tijdens de EUAC Conference in Burgers’ Zoo besloten zich te gaan focussen op het kweken met vissoorten.

Een belangrijk onderwerp tijdens de conferentie was het kweken van vissoorten. Alle deelnemers hebben aangegeven hier in de toekomst beter in samen te willen werken zodat aquaria in de toekomst zelfvoorzienend zijn en er geen vissen meer uit zee gevangen hoeven te worden. ‘Hierdoor zal er geen verstoring meer zijn van het zeeleven in de wereld en hoeven we geen vissen meer uit de zee te halen’, aldus Bas Lukkenaar van Burgers’ Zoo.

De European Union of Aquarium Curators is een internationale vereniging voor aquariumprofessionals. Tijdens de conferentie kwamen zaken als onderzoek, kweek, bewustwording en de uitwisseling van dieren aan bod.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>