Twee zeekoeien geboren in Beauval

In de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag zijn er in ZooParc de Beauval in Frankrijk twee vrouwelijke Caribische zeekoeien geboren, een tweeling. Helaas is één jong na de geboorte overleden.

Het overleden jong woog slechts 10 kg, normaliter weegt een zeekoe ongeveer 20 kg bij de geboorte. Met het andere jong gaat het tot nu toe wel goed, zij was wat zwaarder en woog 15 kg. Het is de eerste keer dat de 6 jarige zeekoe Lolita moeder werd. Zij is zelf geboren in dierenpark Faunia in Madrid.

Met de komst van de jongste zeekoe bestaat de groep in Beauval nu uit maar liefst zeven dieren. De zeekoeien in de Franse dierentuin leven in een bassin met een miljoen liter water dat wordt verwarmd tot 24 à 26 °C. Deze maand verhuisde er nog een dier naar Nürnberg en eerder dit jaar werd er ook al een mannelijke zeekoe geboren.

Zeekoeien worden weinig in dierenparken gehouden, in Europa zijn de dieren in slechts tien dierenparken te zien. De fok verloopt mondjesmaat, vanuit EAZA (The European Association of Zoos and Aquaria) wordt er een fokprogramma (EEP) voor de Caribische zeekoe gecoördineerd.

Reacties zijn gesloten.