Voormalig Dierenpark Wissel nog steeds te koop

Het voormalige Dierenpark Wissel in Epe staat nog steeds te koop. Het gesloten dierenpark op de Veluwe wordt al ruim een half jaar aangeboden door een makelaarskantoor. 

Het lege dierenpark zonder dieren is circa 2 hectare groot, op het terrein zijn diverse dierenverblijven, volières, een entreegebouw, speelvoorzieningen en een parkeerplaats aanwezig. Daarnaast hoort er ook nog circa 5,9 hectare landbouwgrond en een villa bij. De villa werd door het dierenpark gebruikt als kantoorruimte. Op de website van het makelaarskantoor is te lezen dat de verschillende onderdelen ook los gekocht kunnen worden. Een vraagprijs wordt niet genoemd.

Dierenpark Wissel was, net zoals ZooParc Overloon en AquaZoo Friesland, onderdeel van het bedrijf Zodiac Zoos dat in januari 2015 failliet ging. Libéma kocht Zodiac Zoos, maar sloot Dierenpark Wissel op 18 februari 2015 omdat het geen toekomst zag voor het dierenpark. Er zou onvoldoende uitbreidingsmogelijkheid zijn en de omvang en kwaliteit van de dierenverblijven was ontoereikend volgens Libéma. De dieren, waaronder wasberen, pelikanen, pinguïns, tapirs en diverse soorten kleine apen, verhuisden naar andere dierentuinen.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>