Nederlandse zeedier-onderzoeker ontvangt bijna half miljoen dollar

Het Nederlandse onderzoeksinstituut Seamarco heeft meer dan 444.000 dollar verdiend met onderzoeken voor de Amerikaanse overheid. 

Sinds 2007 verricht het instituut diverse onderzoeken naar onder andere de effecten van onderwater explosies op vissen. Voor dat onderzoek alleen al ontving Seamarco meer dan 100.000 dollar. Verder verrichte het instituut gehooronderzoek op bruinvissen in opdracht van de Amerikaanse staat. Dat blijkt uit gegevens van de website USA Spending.

Seamarco is een onderzoekscentrum in Wilhelminadorp en wordt gerund door Ron Kastelein. Tot eind jaren ’90 was Kastelein verbonden aan het Dolfinarium. Het centrum huisvest twee bruinvissen, twee gewone zeehonden en diverse soorten vissen.

Reacties zijn gesloten.