Groot aquariumcongres in Burgers’ Zoo

Vandaag gaat in Burgers’ Zoo het vijfdaagse congres van de European Union of Aquarium Curators van start.

In totaal komen er 200 aquariumexperts uit 28 verschillende landen bij elkaar op de ‘EUAC Conference’ in het Arnhemse dierenpark. De internationale vereniging voor aquariumprofessionals viert dit jaar het 45-jarige jubileum en richt zich als één van de speerpunten van het programma onder andere op de toekomst van (publieks)aquaria.

Het doel is om om internationale kweekprogramma’s flink uit te breiden en steeds meer dieren onderling uit te wisselen. Ook wordt er veel kennis gedeeld tussen aquariumexperts onderling, bijvoorbeeld over hoe veilig met giftige vissoorten gewerkt kan worden. De globale problematiek van de ‘plastic soep’, de wereldwijde overvloed aan plastic afval dat dagelijks in de wereldzeeën gedumpt wordt, staat eveneens op de agenda. Met name publieksaquaria kunnen een belangrijke rol spelen in de voorlichting van hun jaarlijkse miljoenpubliek.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>