Mogelijk vogelbekdieren naar Amerikaanse dierentuin

De kans bestaat dat er volgend jaar vogelbekdieren te zien zullen zijn in de dierentuin  van San Diego. De Amerikaanse dierentuin zal dan de enige dierentuin buiten Australië zijn met deze diersoort.  

Momenteel is de export van vogelbekdieren naar buiten Australië verboden. Australië wil dit echter veranderen door de dieren voor een huurprijs naar dierentuinen in andere werelddelen te sturen. Dat geld zal vervolgens gebruikt worden ter bescherming van de diersoort. Deze manier van natuurbescherming hanteert China ook met reuzenpanda’s.

Momenteel worden vogelbekdieren enkel in dierentuinen in Australië gehouden. De soort werd in het verleden ook in parken in Amerika en Europa gehouden, maar dit bleek geen groot succes. Slechts vier keer plantte het vogelbekdier zich succesvol voort in gevangenschap.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>