Foto’s: topdrukte in heropende Aquazoo Düsseldorf

Het is zo druk in het pas heropende Aquazoo Löbbecke Museum in Düsseldorf dat de wachttijd bij de kassa soms op loopt tot maar liefst vier uur.

Tijdens weekenden, vakanties en feestdagen trekt het vernieuwde aquarium zo’n 3000 bezoekers per dag, dat is boven verwachting. Omdat er maar 850 bezoekers tegelijkertijd het aquariumgebouw kunnen bezoeken loopt de wachttijd snel op. Aquazoo adviseert mensen online tickets te kopen, daarmee kunnen ze de reguliere wachtrij omzeilen. Ook is het op doordeweekse dagen een stuk rustiger, dan krijgt het aquarium zo’n 1500 bezoekers over de vloer.

De renovatie en vernieuwing van Aquazoo Löbbecke Museum ging gepaard met tegenslagen. In 2013 sloot het aquarium haar deuren waarna het volgens planning in 2015 weer open zou gaan. Dat werd niet gehaald omdat één van de aannemers failliet ging en nieuwe aquaria lek bleken te zijn. Daardoor werd de opening twee keer uitgesteld en kostte de vernieuwing 8 miljoen euro meer dan begroot.

Aquazoo Löbbecke Museum ging 22 september officieel open, de renovatie en vernieuwing heeft zo’n 20,9 miljoen euro gekost. Naast aquaria met zwartpuntrifhaaien, koeneusroggen, vissen en koralen zijn er ook verblijven voor zwartvoetpinguïns, papegaaiduikers en naakte molratten. Ook zijn er Australische krokodillen en vlinders te zien in een tropische kas.

Wachtrij

Plattegrond

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>