Beloega opgevangen in Alaska

Het Alaska Sealife Center heeft afgelopen zaterdag een jonge beloega opgevangen. Dat maakte het centrum vanochtend bekend.

Het gaat om een mannelijk jong van twee tot vier weken oud. Het dier werd gevonden langs de kust van Cook Inlet. Pogingen om het dier terug te plaatsen in zee mislukten.  Toen het dier werd gevonden waren er geen andere beloega’s in de omgeving. Het jong bleek ernstig verzwakt, maar zwemt inmiddels  zelfstandig. Het dier krijgt iedere twee uur kunstmatige melk toegediend.

Het Alaska SeaLife Center is een zeeaquarium en opvangcentrum. Eerder dit jaar ving het centrum ook al een jonge  walrus op. In 2012 ving het centrum ook al een jonge beloega op, dat dier overleed echter na drie weken.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>