Nieuw aquarium Gran Canaria 17 december open

Het nieuwe aquarium Poema del Mar op het Spaanse eiland Gran Canaria gaat op 17 december 2017 open. Dat zegt directeur Christoph Kiessling in een magazine van IAAPA, een branchevereniging voor attractieparken.

Om inspiratie op te doen bezocht Christoph Kiessling, in 2014, 25 aquaria verspreid over de hele wereld in 17 dagen. In mei 2015 startte de bouw in de haven van Las Palmas waar inmiddels een gebouw van 8.500 vierkante meter is verrezen dat ingedeeld zal worden in drie gebieden. Het eerste deel zal als thema een tropisch oerwoud krijgen waarin vissen, vogels, reptielen en zoogdieren te zien zullen zijn. Het tweede deel zal een cilindervormig kustaquarium krijgen met zwartpuntrifhaaien, levende koralen en kleurrijke vissen.

Het derde gebied is een enorme aquariumtank met een inhoud van 5,5 miljoen liter en krijgt een onderwaterruit van 36 meter breed en 7 meter hoog. In de tank komen onder andere zandtijgerhaaien en verpleegsterhaaien. Bij de opening zal de aquariumtank de op een na grootste zijn van Europa.

Het aquarium wordt gebouwd door de familie Kiessling, die ook eigenaar is van Loro Parque en Siam Park op Tenerife. De familie investeert 30 miljoen euro in het project. Het doel is om jaarlijks een half miljoen bezoekers te trekken. In totaal zal het aquarium bestaan uit 7,5 miljoen liter zoet- en zoutwater, een bezoek zal zo’n 2,5 uur duren. De familie Kiessling is ook van plan om binnen drie jaar een waterpark te openen in het zuiden van Gran Canaria.
Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>