Nieuw zeeleeuwenverblijf geopend in München

Afgelopen vrijdag heeft Tierpark Hellabrunn in München een nieuw verblijf geopend voor een groep van negen Patagonische zeeleeuwen.

Het nieuwe bassin voor de zeeleeuwen bevat 1,1 miljoen liter water, er werd 2 jaar aan gewerkt. Een modern ondergronds filtersysteem zorgt ervoor dat de totale inhoud iedere 2,5 uur volledig gefilterd is. Het oude bassin voor de dieren stamde uit 1975 en was aan vervanging toe.

Naast het zeeleeuwenverblijf liggen ook nieuwe verblijven voor sneeuwuilen, sneeuwhazen en poolvossen. De vier verblijven zijn allen ontworpen door Rasbach Architekten en hebben in totaal 4,9 miljoen euro gekost. Het Patagonische zeeleeuwenverblijf vormt, samen met de reeds in 2010 gebouwde verblijven voor ijsberen en koningspinguïns, het nieuwe themagebied ‘Polarwelt’. 

Het themagebied ‘Polarwelt’ is vormgegeven als een rotsachtig toendra- en taigalandschap. Een educatieve tentoonstelling illustreert de bedreiging door klimaatverandering en de vervuiling van de oceanen.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>