Dolfijn geboren in Zoo Duisburg

Afgelopen zaterdag is er een tuimelaardolfijn geboren in Zoo Duisburg, dat maakte de dierentuin gisteren bekend. Moeder en jong maken het goed.

De moeder van het jong is de 21 jarige dolfijn Daisy, zij is een ervaren moeder. De vader is dolfijn Ivo. De jonge dolfijn werd gisteren voor het eerst gewogen en onderzocht. Het is een mannetje en hij weegt 18,8 kg. Moeder en jong worden de eerste kritieke weken achter de schermen gehouden en zijn nog niet zichtbaar.

De groep tuimelaardolfijnen in Zoo Duisburg bestaat nu uit 8 dieren. Een jaar geleden werd er ook al een mannelijk jong geboren. Vanuit EAZA (The European Association of Zoos and Aquaria) wordt er een fokprogramma (EEP) voor de tuimelaardolfijn gecoördineerd.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>