Video: zo verhuis je twee zeekoeien

Op 6 september verhuisden twee zeekoeien vanuit Singapore naar Zoo Wrocław in Polen. De Poolse dierentuin bracht de verhuizing in beeld. 

Gedurende de verhuizing verbleven de twee vrouwelijke dieren 28 uur lang in een transportkist gevuld met water op een temperatuur van 23 graden Celsius. De dieren werden tijdens het transport verzorgd door twee dierverzorgers en een dierenarts.

In Europa zijn er slechts 10 dierentuinen die zeekoeien houden. Maar enkele daarvan lukt het om te fokken, daarnaast is er een overschot aan mannelijke dieren. In totaal leven er 76 zeekoeien in dierenparken wereldwijd.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>