Pelikanen ontsnapt uit Belgische dierenparken

Uit de Belgische dierenparken Pairi Daiza en Monde Sauvage zijn begin augustus twee pelikanen ontsnapt.

De vogel uit Pairi Daiza is een Australische pelikaan en vliegt nog steeds vrij rond. De pelikaan wordt nu regelmatig gespot in Zonhoven, vlakbij Hasselt. De vogel uit Monde Sauvage is een kroeskoppelikaan en werd 30 augustus weer gevangen door de brandweer.

De pelikanen hadden eerder gekortwiekt moeten worden. Dierentuinen kortwieken sommige watervogels om te voorkomen dat ze weg vliegen. Bij kortwieken worden de veren, aan het uiteinde van de vleugels, kortgeknipt. Na de rui groeien deze weer volledig aan, het kortwieken moet dus steeds herhaald worden.

Het is niet de eerste keer dat er een pelikaan ontsnapt uit een dierenpark. Een jaar geleden ontsnapte er nog een kroeskoppelikaan uit AquaZoo Friesland, dat dier laat zich niet vangen en vliegt nog steeds vrij rond in Nederland.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>