Pairi Daiza wil Stellerzeeleeuwen

Pairi Daiza wil Stellerzeeleeuwen gaan houden in het nieuwe themagebied ‘La Terre du froid’. Dat staat in de aanvraag voor een bouwvergunning.

Stellerzeeleeuwen worden in relatief weinig dierenparken gehouden. In West-Europa leven de dieren enkel in Dolfinarium Harderwijk, het Franse Marineland en het Spaanse park Faunia. Naast Stellerzeeleeuwen komen er onder andere bruine beren, wolven en elanden in ‘La Terre du froid’.

Scherpe Rugvinnen kon eerder al melden dat Pairi Daiza een vergunning had aangevraagd. Het gebied ‘La Terre du froid’ zal zo’n 18 hectare groot worden en is gewijd aan het noorden van Rusland, Amerika en Scandinavië. Er komen drie biotopen: wilde rivier, taiga en riviermonding. Ook worden er 26 lodges gebouwd in de stijl van een vissersdorp en een hotel met 24 kamers om te overnachten. Het is onbekend wanneer de bouw zal starten.

Pairi Daiza is momenteel het best bezochte dierenpark van de Benelux. Het Belgische park werd vorig jaar ruim 1,75 miljoen keer bezocht en heeft 200.000 abonnementhouders. Pairi Daiza wil de komende vijf jaar jaarrond open zijn en 300 miljoen euro investeren, onder andere in verblijfsaccommodaties met in totaal ongeveer 2000 bedden. Het themapark is nu 74 hectare groot (inclusief parkeerterreinen) en  heeft nog 56 hectare extra grond voor verdere uitbreiding in bezit.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>