Sea Shepherd stopt met actie’s tegen walvisvangst

Activistenorganisatie Sea Shepherd stopt met het actie voeren tegen de walvisvangst in Japan. De organisatie geeft aan dat de Japanse walvisvaarders te goed zijn uitgerust waardoor de actie’s geen zin meer hebben.

Sinds 2005 vaart Sea Sheperd jaarlijks uit om de jacht op walvissen te blokkeren. De actie’s kunnen niet meer op tegen de technologische middelen waarmee de Japanse schepen zijn uitgerust. “Japan gebruikt militaire surveillancetechnieken om onze schepen in de gaten te houden. Met een satelliet zien ze meteen waar onze schepen zich bevinden, ze kunnen ons makkelijk omzeilen,” vertelde de organisatie aan de BBC.

In 2014 werd de commerciële walvisvangst door Japan verboden door het Internationale Hof van Justitie. Japan echter op wetenschappelijke doeleinden en blijft de dieren vangen. Dit zijn er wel minder. Het actuele vangstquotum ligt op 333 walvissen per jaar, tegenover 1.035 in 2005.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>