Pairi Daiza vraagt bouwvergunning aan

Pairi Daiza heeft een vergunning aangevraagd voor de bouw van ‘La Terre du froid’, een nieuw themagebied gewijd aan het noorden van Rusland, Amerika en Scandinavië.

‘La Terre du froid’ wordt het achtste themagebied van Pairi Daiza. Vorig jaar opende al de eerste fase met bizons, rendieren, wasberen, een treindepot en Russisch restaurant. Het gebied zal worden uitgebreid met ijsberen, bruine beren, wolven, elanden, wapiti’s en zalmen. In totaal zal ‘La Terre du froid’ zo’n 18 hectare groot worden.

In de vergunningsaanvraag zijn ook verblijfsaccommodaties opgenomen. Inwoners van de gemeente Brugelette kunnen tot 30 augustus bezwaar maken tegen de bouwplannen. Wanneer de start van de bouw en de opening van het nieuwe themagebied momenteel gepland zijn is niet bekend.

Pairi Daiza is momenteel het best bezochte dierenpark van de Benelux. Het Belgische park werd vorig jaar ruim 1,75 miljoen keer bezocht en heeft 200.000 abonnementhouders. Pairi Daiza wil de komende vijf jaar jaarrond open zijn en 300 miljoen euro investeren, ondere andere in verblijfsaccommodaties met in totaal ongeveer 2000 bedden. Het themapark is nu 74 hectare groot (inclusief parkeerterreinen), het park heeft nog 56 hectare extra grond voor uitbereiding in bezit.

One comment

  1. lin

    de enigste plek in belgie waar je nog echt tot rust komt, enkel jammer dat zoveel mensen geen respect hebben voor wat niet van hen is, als er staat dieren niet voeren. doen ze het toch, of geen gebruik maken van flash. doen ze het toch enz enz, mensen zijn erger dan dieren, ik hoop dat Pairi Daiza nog veel groter word, wil er best mijn vakantie in doorbrengen,

Reageer

Je kunt de volgende codes gebruiken: HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>