Walrus overleden in dierentuin Hamburg

In de dierentuin van Hamburg is gisteren de twee jaar oude walrus Loki overleden. Een aangeboren afwijking zou de doodsoorzaak zijn.

De jonge walrus werd op 5 juni 2015 geboren in het Duitse dierenpark. Gisteren werd het jong dood gevonden in het nachtverblijf. Al ruim een week kampte het dier met gezondheidsproblemen die werden veroorzaakt door een aangeboren afwijking. Daardoor ontstond een zwelling in de nek. De dierenarts van het park ondernam maatregelen, maar deze mochten niet baten.

De groep walrussen in Hamburg kwam in 2013 vanuit de dierentuin van Moskou naar Duitsland. In 2014 werd daar het eerste jong geboren. Het Dolfinarium in Harderwijk wisselde in 2015 nog een vrouwelijke walrus met de dierentuin in Hamburg.

 

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>