Zeil moet lekken van dolfijnenverblijf stoppen

Tiergarten Nürnberg wil zeil aanbrengen in haar dolfijnenverblijf om te zorgen dat het verblijf niet langer zoutwater lekt. Dit moet in 2018 aangebracht worden.

Begin dit jaar werd al bekend dat het in 2011 geopende dolfijnenverblijf zoutwater lekt. Het water zou door een scheur bovenin de bassinwand naar buiten lekken. Komende herfst wordt in een apart bassin van het verblijf getest of het zeil de juiste oplossing is. Als dat het geval is zal het hele verblijf volgend jaar worden voorzien van de zeillaag.

Tijdens de verbouwing van het buitenverblijf worden de dolfijnen volgend jaar ondergebracht in een verblijf elders in de dierentuin. Wie voor de schade en de kosten van de renovatie, zo’n 6,5 miljoen euro, op moet draaien is nog onduidelijk. Momenteel voert de dierentuin daar een juridische strijd over met de bouwbedrijven.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>