Japanse dolfijnenjagers mogen 1.940 dolfijnen doden

Volgens de nieuwe quota mogen er dit seizoen 1.940 dolfijnen gedood worden in het Japanse Taiji. Dat aantal  is hoger dan het quotum van vorig seizoen.

Jaarlijks worden er honderden dolfijnen in een baai gedreven in het Japanse Taiji. Een groot deel van die dieren wordt gedood en een deel wordt soms weer vrijgelaten. Een deel van de dieren wordt verhandeld naar dolfinaria in Azië en Rusland.

De bloedige traditie start jaarlijks in september en eindigt in mei. Het quotum van dit jaar ligt hoger, vorig jaar mochten er 1.820 dieren gevangen worden. Dat zijn er 120 minder dan dit jaar. Dit jaar werd er ook toestemming gegeven om op witlipdolfijnen en snaveldolfijnen te jagen.

6 comments

 1. carla van kooten

  Wat een stel onderontwikkelde barbaren .bah word hier kotsmisselijk van.

 2. Hetty Jager

  NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! STOPPEN MET DEZE DIERENBEULERIJ!!!!!!!!!!!!.

 3. Shirley

  @Ghijsels Vreselijk waartoe de zgn mens in staat is;Alleen zijn het niet altijd onderontwikkelde figuren. Ook de zgn gecultiveerde beschaving maakt zich schuldig aan onnodig dierenleed. Mijn hart bloedt bij dit srt berichten. Echt waar,geloof mij.

 4. Elly

  Niet te geloven. .wat erg ..wat een afschuwelijk volk..wat een vreselijke dierenbeulen..STOP STOP STOP

Reageer

Je kunt de volgende codes gebruiken: HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>