360° Video: bouw Nausicaá verloopt voorspoedig

De bouw van de uitbereiding van aquarium Nausicaá verloopt voorspoedig. In de Franse kuststad Boulogne-sur-Mer wordt er nu gewerkt aan de grootste aquariumtank van Europa.

De nieuwe aquariumtank heeft een inhoud van 9,5 miljoen liter zoutwater. Door een tunnel en een grote ruit (20 meter breed en 5 meter hoog) van acryl kunnen bezoekers straks naar de vissen en zeeschildpadden kijken. Het aquarium heeft zo’n 2,5 miljoen euro begroot voor het verkrijgen van dieren zoals hamerhaaien en mantaroggen. De tank is inmiddels al twee keer gevuld met water om het te controleren op lekken.

Een tweede fase van de uitbreiding met walrussen staat op losse schroeven. De bouwkosten bedragen in totaal 85 miljoen euro. Aquarium Nausicaá heeft de ambitie om van de huidige 600.000 bezoekers per jaar naar een miljoen bezoekers te groeien. De eerste fase, de grootste aquariumtank van Europa, zal in voorjaar 2018 klaar zijn als alles goed blijft gaan.

De grote ruit van 20 meter breed en 5 meter hoog

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>