Nog geen eindoordeel voor Franse dolfinaria

De Franse Raad van State heeft nog geen definitief besluit genomen over het verbod om te fokken met walvisachtigen in dierenparken. 

Voorlopig zal het plan om te stoppen met fokken gehandhaafd worden en wordt in september een definitief besluit genomen. Het plan om de Franse parken te verplichten binnen zes maanden te stoppen met het gebruik van chloor in filtersystemen is opgeschort. Die termijn zou te kort zijn.

In mei werd in Frankrijk een wet aangenomen voor strengere wetgeving voor het houden van dolfijnen en orka’s. Een aantal dagen later werd de wet uitgebreid met een verbod op het fokken van dolfijnen en orka’s. Franse dolfinaria en de Europese dierentuinorganisatie EAZA reageerden verbijsterd. Vorige maand gingen Marineland Antibes en Planète Sauvage in hoger beroep tegen het besluit.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>