Aquaria in actie tegen vervuiling oceanen

In het Oceanographic Museum in Monaco is gisteren de actie #OurOcean afgetrapt. Aan de gezamenlijke bewustwordingscampagne over de vervuiling van de oceanen doen wereldwijd ruim 60 grote en kleine publieksaquaria mee.

Bekende deelnemende aquaria zijn onder andere Georgia Aquarium, Oceanogràfic Valencia, Vancouver Aquarium en Loro Parque. De aquaria willen bezoekers bijbrengen hoe serieus het groeiende probleem is en wat ze er zelf tegen kunnen doen. Wereldwijd komt er iedere minuut 20.000 kilo plastic in de oceanen terecht.

De #OurOcean actie is een wereldwijd initiatief van de Europese commissie. De commissie vind publieksaquaria de ideale partners om het probleem onder de aandacht te brengen. Aquaria bereiken jaarlijks tientallen miljoenen mensen. Meer informatie is te vinden op deze website.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>