Laatste jonge orka SeaWorld overleden

Het drie maanden oude kalf van orka Takara is maandag overleden. Op 20 april werd het jong geboren in SeaWorld San Antonio.

Het jong, met de naam Kyara, werd al behandeld tegen een longontsteking. Ze was verplaatst naar een bassin achter de schermen. Daar ontving het jong de afgelopen drie dagen speciale voeding. Wanneer het jong zou herstellen wilde het park haar zo snel mogelijk weer terugplaatsen bij de moeder. Er wordt autopsie verricht op de jonge orka. Het zal enkele weken duren voordat de resultaten daarvan bekend zijn.

Het SeaWorld Parks is sinds maart 2016 gestopt met het fokken van orka’s. Daarmee slaat het park een nieuwe koers in. Onderdeel van die nieuwe koers is ook het vernieuwen van haar orkavoorstellingen. Het houden van orka’s in gevangenschap ligt sterk onder vuur sinds de documentaire Blackfish in 2013.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>